Home > La ROSU > Trasare axe casa cu sfoara

Trasare axe casa cu sfoara

Luni, 26 martie 2012, dupa ce am stabilit cota zero si in functie de punctele date de topometrist pentru pozitionarea casei am trasat casa cu sfoara.

Am facut balize din lemn pe margine in functie de fiecare zona unde trebuie turnata fundatie si am intins sforile care marcheaza toate zidurile casei. Initial am pus sfori pentru partea exterioara a casei, apoi am masurat unde vin axele si am mutat sforile acolo. Ar fi bine sa si scrieti cu un spary ca acolo este axa pentru a nu confunda cu marginea. (vedeti o poza mai jos)

Sfat: puneti balizele mai departe de teren pentru a avea loc excavatorul sau alte utilaje cand vor sapa fundatia

Pentru a da unghiurile perfecte intre sfori si pentru a nu te "fura" la calcule, balizele ar trebui puse in linie si la aceeasi inaltime (cam 1 m). La mine nu s-a respectat acest lucru, dar mi l-a spus cineva ulterior. Oricum au dat si la noi masuratorile dar ne-am mai chinuit putin.

Pentru verificare legati in stanga o sfoara la 60 cm si una in dreapta la 80 cm si apoi diagonala trebuie sa va dea 100 cm (teorema lui Pitagora). Daca va da, inseamna ca unghiul dintre sfori este de 90 de grade. Daca nu e, trebuie sa mai masurati o data.  (vedeti o poza jos)

AA

  1. Eugen Proteasa
    May 11th, 2012 at 11:50 | #1

    Cand “trasezi cu teorema lui pitagora” foloseste ca dimensiuni 3, 4, 5m sau 6, 8, 10m. Cu cat laturile sunt mai mici cu atat este mai mare eroarea, doar esti inginer :)

  2. blogulcasei
    May 11th, 2012 at 15:01 | #2

    Asa este domnu Jan. Ne-am verificat si cu dimensiuni mai mari pentru a nu ne pacali.

Last searched terms

Last referers

Visitors Online

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates